THE BASIC PRINCIPLES OF YUMURTLAMA BOZUKLUğUNUN TEDAVISI NEDIR

The Basic Principles Of yumurtlama bozukluğunun tedavisi nedir

The Basic Principles Of yumurtlama bozukluğunun tedavisi nedir

Blog Article

Yumurtlama döneminde ilişki sıklığını arttırın. Düzenli sıklıkta ilişki olmayan eşlerde, eşi il dışında olan ya da ayda 1-2 kez bir araya gelen eşler için belirlenen yumurtlama aralığında gün aşırı ilişki olması gebelik şansını arttırır.

Yumurta istenilen büyüklüğü geldiğinde yumurta çatlatma iğnesi yapılır ve bu iğne yapıldıktan 24-36 saat sonra eşlerin birlikte olması önerilir. Yumurtlama tedavisi sonrası cinsel birliktelik ile gebelik sağlanamamışsa ya da sperm bozukluğu mevcutsa, çatlatma iğnesi yapıldıktan 24-36 saat sonra aşılama yapılarak gebelik şansı arttırılır.

Yumurtlama düzensizliği problemi sadece gebelik istemi ile ilgili değildir. Gebelik istemi olmayan hastalarda da adet düzensizliği, tüylenme gibi problemler yumurtlama bozukluğuna bağlı meydana gelebilir.

Yumurtlama fonksiyonu bozulmuş olan bireylerde zaman zaman yumurtalıklara yönelik kapalı yapılan cerrahi girişimlere de yer verilebilir.

PKOS ve tiroid fonksiyon bozukluğuna ek olarak, kadın kısırlığına katkıda bulunabilecek diğer hormonal dengesizlikler arasında hormon üretimini düzenlemekten sorumlu olan hipotalamus veya hipofiz bezi ile ilgili sorunların yanı sıra süt üretimini uyaran bir hormon olan yüksek prolaktin seviyeleri yer alır.

Anovülasyona neden olabilecek yaygın bir hormonal dengesizlik polikistik about sendromudur (PCOS). PKOS'ta yumurtalıklar aşırı yumurtlama hormon bozukluğu miktarda androjen üretir ve bu da yumurtaların regular gelişimini ve salınımını engelleyebilir.

Ruh hali değişimleri, hormonal dengesizliğin bir başka yaygın belirtisidir. Kadınlar, sinirlilik ve kaygıdan depresyon ve üzüntüye kadar değişen ruh hallerinde ani değişimler yaşayabilirler.

Bir folikülün 16-20 mm çapına ulaştıktan sonra kaybolduğunun gözlenmesi ve aynı zamanda karın içinde serbest sıvının saptanması yumurtlamanın kanıtı olarak kabul edilir.

Yumurtlama bozukluğu kısırlık etkenleri arasında sıklıkla karşılaşılan sebeplerden birisidir. Bu vulatuar disfonksiyon olarak da ifade edilmektedir. Kadınlarda kısırlık sebeplerinin yaklaşık üçte biri yumurtlama sorunları ile alakalıdır. Burada yumurtlama bozukluğu ya da yumurtlama bozukluğu söyleminden kasıt genel olarak yumurtlama düzensizliğidir.

Kadınların muzdarip olduğu birçok farklı türde yumurtlama bozukluğu vardır. Yumurtlama bozukluklarının bazı türleri şunlardır:

On top of that, specific details about available selections and answers for the therapy of woman infertility accompanying anovulation can find out more be found.

Other procedures incorporate the administration of various hormones from exterior sources to encourage ovulation and assisted reproductive technologies like in vitro fertilization (IVF), which support the ovulation procedure and maximize the likelihood of pregnancy

Cinsel ilişki sonrası vajinal salgıda artworkış olabilir. Bu durum, cinsel uyarılma ve sıvının artmasından kaynaklanır. Eğer anormallik varsa, doktora başvurulmalıdır.

Vajinal akıntı sorunları genellikle kadın doğum uzmanları tarafından değerlendirilir. Eğer enfeksiyon veya başka bir sağlık sorunu ile ilişkiliyse, genel bir doktora veya üroloji uzmanına da başvurulabilir.

Report this page